Werkervaring

Mijn werkervaring bestaat uit een carrière van dertig jaar bij het chemieconcern DSM gevolgd door anderhalf jaar bij Maastricht University waar ik als Projectmanager bij het Maastricht University Medical Centre+ werkte . Bij DSM heb ik functies vervuld in uiteenlopende disciplines zoals R&D, werving en selectie, communicatie en marketing. Daarin heb ik mijn technische achtergrond als chemicus, mijn MBA en mijn grote affiniteit met netwerken en communicatie goed kunnen benutten.

Sinds 2000 lag mijn focus op digitale marketing en communicatie. Ik was verantwoordelijk voor de selectie en implementatie van een nieuw platform voor digitale marketing en communicatie (DSM.com). In 2000 heb ik als eerste werknemer van DSM’s Corporate eBusiness Centre een centrale rol vervuld bij het stimuleren van het digitale zakendoen en het ontwikkelen en delen van best-practices. Met name trots ben ik op het initiëren en managen van de investering door DSM in de online marktplaats ChemConnect (San Francisco). Daarna was ik verantwoordelijk voor DSM.com bij DSM Corporate Communications.

Als woordvoerder bij DSM Corporate Public Relations in de periode 1997-1999 schreef ik persberichten, beantwoordde ik vragen van de pers en organiseerde ik persconferenties. Als Business Development Manager verkende ik daarna wereldwijd acquisitie-mogelijkheden voor DSM Fine Chemicals en was ik lid van diverse due-diligence teams. Daarvoor was ik als Recruiter bij DSM Corporate Human Resources verantwoordelijk voor de werving en selectie van academisch personeel voor R&D.

Sinds 2018 ben ik actief als consultant en projectmanager met mijn eigen bedrijf.